maltracte parella adolescent

Signes de maltracte en la relació de parella adolescent

Un dels temes més sensibles per a qualsevol adolescent és l’amor. Si als adults ja ens resulta difícil actuar amb consciència i seny quan es tracta de l’amor, a ells encara més. El primer amor és el més intens i boig de tots. El primer cop que ens enamorem d’una altra persona pensem que serà per a tota la vida i ens consumeix de tal manera que és més fàcil caure en una relació tòxica. Com a pares ens preocupa que aquesta relació s’acabi convertint en maltractament i possessió i que els nostres fills no siguin capaços d’adonar-se que estan sent víctimes o agressors en una relació de maltractament a la parella.

Una vegada més, l’educació és fonamental, per a prevenir que els nostres fills s’enganxen a les relacions tòxiques, fer-los veure des de ben petits que no han de tolerar ni el més mínim comportament que els pugui ficar en una situació de vulnerabilitat i que entenguin que l’amor no és possessió ni control ni gelosia per part de la parella.

Encara que sigui més conegut i freqüent el maltractament per part dels nois a les noies, les dones també poden exercir el maltracte i el control sobre els nois. No obstant això, són les noies les principals afectades per aquestes relacions.

El maltractament en una relació de parella adolescent només s’inicia quan el noi ha aconseguit tindre ben enganxada a la noia i a mesura que va passant el temps el maltracte va en augment, on cada vegada la noia està més atrapada en una relació. Per aquesta raó, és essencial tallar d’arrel aquestes relacions en el moment que es detecten els primers signes de perill, evitant que la víctima entri en una espiral de la qual no pugui sortir.

Aquests són alguns dels signes més importants de maltracte en les relacions de parella adolescent. Si detecteu diversos d’aquests, és el moment d’intervenir abans que tingui molt enganxada a la víctima.

  • Menysprea l’opinió de la seva parella i mai la té en consideració.
  • La parella perd el control amb facilitat i té actituds favorables a la violència per a resoldre conflictes.
  • És excessivament gelós i controlador amb la seva parella. Controla tots els seus moviments amb trucades repetides, espiant el seu telèfon mòbil i sabent amb antelació amb qui està.
  • Força a la parella a prendre decisions en contra de la seva voluntat.
  • Aïlla a la noia de les seves amistats de sempre, fent-la totalment dependent de la relació de parella.
  • Prohibeix a la parella que es posi determinada roba i que parli o quedi amb altres nois o antigues parelles. – La insulta i la critica, menyspreant-la en tot moment

Leave a Comment