gente toxica

Com detectar i evitar les persones tòxiques

Al llarg de la nostra vida ens anirem trobant amb diferents tipus de persones pel nostre camí i, desafortunadament, el tipus de persona tòxica és més comú del que ens agradaria. Molt probablement, ja hi hauràs conegut a un parell d’aquestes persones: aquest amic que sempre es queixa de tot, el que critica com fas les coses, el familiar que es fica en la teva vida, l’amic aprofitat que només s’arrima a tu quan vol alguna cosa, el que sempre està deprimit per ximpleries sense tindre cap problema real, la parella que vol controlar la teva vida… i si seguim així, no acabaríem mai.

La persona tòxica és el tipus de persona que sempre necessita estar per sobre dels altres, fer-los sentir malament i que, quan et pares a pensar-ho, no t’aporta res a la teva vida. No sempre és fàcil detectar a aquest tipus de persones, ja que, d’entrada, una persona tòxica no es distingeix de la resta de la gent al primer contacte, però a poc a poc anirà traient el seu veritable rostre i en aquest moment és quan hem d’allunyar-nos tot el possible i tallar la relació perquè no ens prengui l’energia. En aquest article us analitzem les actituds més comunes de les persones tòxiques perquè pugueu identificar-les fàcilment i així evitar caure en els seus jocs.

ACTITUDS TÒXIQUES

  • Recorren a la crítica destructiva per a fer sentir malament als altres.
  • Solen burlar-se, menysprear i ridiculitzar amb freqüència a totes les persones que tenen al seu voltant, siguin els seus amics o no.
  • Tenen facilitat per a donar-li la volta a qualsevol situació de manera que ells mai són els culpables, sempre busquen excuses per a atribuir la culpa a la resta.
  • S’envolten de persones de personalitat més feble que en lloc d’enfrontar-s’hi, es convertiran en els seus seguidors o les seves víctimes.
  • Els agrada criticar als altres, remarcant allò que no han fet bé per demostrar-los que no són dignes de confiança.
  • Acostumen a utilitzar expressions com «m’has fallat» o «ja et tinc».

COM EVITAR ELS SEUS JOCS?

El millor que podem fer per a evitar caure en les xarxes d’una persona tòxica és allunyar-nos tot el possible, depenent del vincle que tinguem amb aquesta persona. En el cas que no ens puguem apartar fàcilment perquè és un familiar o un company de classe, hem de tractar de no entrar en el seu joc, evitant contestar-li i sense deixar que ens afectin els seus comentaris. Una altra opció és intentar raonar amb ells però hem de ser conscients que és possible que no estiguin dispostos a abandonar el seu rol ni a canviar l’actitud. El millor consell que et podem donar és que ho afrontes des de la distància i no permetre que les seves actituds t’afectin.

Leave a Comment