Signes de maltracte en la relació de parella adolescent

maltracte parella adolescent

Un dels temes més sensibles per a qualsevol adolescent és l’amor. Si als adults ja ens resulta difícil actuar amb consciència i seny quan es tracta de l’amor, a ells encara més. El primer amor és el més intens i boig de tots. El primer cop que ens enamorem d’una altra persona pensem que serà per a tota la vida i ens consumeix de tal manera que és més fàcil caure en una relació tòxica. Com a pares ens preocupa que aquesta relació s’acabi convertint en maltractament i possessió i que els nostres fills no siguin capaços d’adonar-se que estan sent víctimes o agressors en una relació de maltractament a la parella.

Una vegada més, l’educació és fonamental, per a prevenir que els nostres fills s’enganxen a les relacions tòxiques, fer-los veure des de ben petits que no han de tolerar ni el més mínim comportament que els pugui ficar en una situació de vulnerabilitat i que entenguin que l’amor no és possessió ni control ni gelosia per part de la parella.

Encara que sigui més conegut i freqüent el maltractament per part dels nois a les noies, les dones també poden exercir el maltracte i el control sobre els nois. No obstant això, són les noies les principals afectades per aquestes relacions.

El maltractament en una relació de parella adolescent només s’inicia quan el noi ha aconseguit tindre ben enganxada a la noia i a mesura que va passant el temps el maltracte va en augment, on cada vegada la noia està més atrapada en una relació. Per aquesta raó, és essencial tallar d’arrel aquestes relacions en el moment que es detecten els primers signes de perill, evitant que la víctima entri en una espiral de la qual no pugui sortir.

Aquests són alguns dels signes més importants de maltracte en les relacions de parella adolescent. Si detecteu diversos d’aquests, és el moment d’intervenir abans que tingui molt enganxada a la víctima.

 • Menysprea l’opinió de la seva parella i mai la té en consideració.
 • La parella perd el control amb facilitat i té actituds favorables a la violència per a resoldre conflictes.
 • És excessivament gelós i controlador amb la seva parella. Controla tots els seus moviments amb trucades repetides, espiant el seu telèfon mòbil i sabent amb antelació amb qui està.
 • Força a la parella a prendre decisions en contra de la seva voluntat.
 • Aïlla a la noia de les seves amistats de sempre, fent-la totalment dependent de la relació de parella.
 • Prohibeix a la parella que es posi determinada roba i que parli o quedi amb altres nois o antigues parelles. – La insulta i la critica, menyspreant-la en tot moment

7 Senyals que indiquen que li agrades

senyals que indiquen que li agrades

Existeix alguna fórmula màgica per a poder saber si a aquesta persona en qui no pots deixar de pensar sent el mateix que tu? Fa temps que ho passeu molt bé tot junts, has començat a sentir papallones i nervis cada volta que us veieu però, ets a l’únic al qui li passa? Un dia pareix que no, estàs segur que a l’altra persona es sent igual, et mira d’una manera com no es miren als amics, però l’endemà pareix que t’ignora o et tracta igual que a la resta. Com pots tenir clar que li agrades?

Evidentment, no hi ha una manera exacta per a determinar que li interesses. Tanmateix, encara que no t’ho paregui en un primer moment, quan li agrades a una persona t’ho farà saber d’una manera o una altra. Quan ens agrada molt una persona no podem evitar somriure tot l’estona quan estem amb ells o observar-los a la distància. Tant es val si t’agrada un noi o una noia, si aquesta persona també et correspongui, no podrà ocultar-ho molt més i estarà enviant uns senyals que indiquen que li agrades. Tu només has d’estar molt atent per a detectar-les i així descobrir que li interesses.

A continuació, et deixem alguns dels senyals més evidents que indiquen que li agrades, encara que sigui una persona molt tímida.

 1. Està pendent de les teves actualitzacions a les xarxes socials. Si en el moment que penges una foto et fa like a Instagram i a Facebook significa que està molt pendent de tu també al món virtual.
 2. Quan esteu junts sempre teniu ganes de parlar i contar-vos tot el que us passa. Pot ser que si t’agrada algú tímid, no estigui tan dispost a parlar amb tu i es senti més nerviós o cohibit per la teva presència però açò no significa que no li agrades, tot el contrari!
 3. Qualsevol cosa que dius li fa gràcia, encara que sigui la ximpleria més gran del món.
 4. Observes que està una mica nerviós en algunes situacions de proximitat, on es desprèn certa tensió.
 5. L’has pillat més d’un cop mirant-te a la distància, i en el moment que se n’adona, desvia la mirada i fa com si res. Aquest senyal ens indica que està molt pendent de tu i de tot el que fas.
 6. Et mira als ulls i no pot evitar somriure quan parles. I no et mira com a la resta dels seus amics.
 7. Imita els teus moviments o gestes de manera involuntària i no pot evitar fer contacte físic amb tu, com xocar amb les cames o els peus.

Com detectar i evitar les persones tòxiques

gente toxica

Al llarg de la nostra vida ens anirem trobant amb diferents tipus de persones pel nostre camí i, desafortunadament, el tipus de persona tòxica és més comú del que ens agradaria. Molt probablement, ja hi hauràs conegut a un parell d’aquestes persones: aquest amic que sempre es queixa de tot, el que critica com fas les coses, el familiar que es fica en la teva vida, l’amic aprofitat que només s’arrima a tu quan vol alguna cosa, el que sempre està deprimit per ximpleries sense tindre cap problema real, la parella que vol controlar la teva vida… i si seguim així, no acabaríem mai.

La persona tòxica és el tipus de persona que sempre necessita estar per sobre dels altres, fer-los sentir malament i que, quan et pares a pensar-ho, no t’aporta res a la teva vida. No sempre és fàcil detectar a aquest tipus de persones, ja que, d’entrada, una persona tòxica no es distingeix de la resta de la gent al primer contacte, però a poc a poc anirà traient el seu veritable rostre i en aquest moment és quan hem d’allunyar-nos tot el possible i tallar la relació perquè no ens prengui l’energia. En aquest article us analitzem les actituds més comunes de les persones tòxiques perquè pugueu identificar-les fàcilment i així evitar caure en els seus jocs.

ACTITUDS TÒXIQUES

 • Recorren a la crítica destructiva per a fer sentir malament als altres.
 • Solen burlar-se, menysprear i ridiculitzar amb freqüència a totes les persones que tenen al seu voltant, siguin els seus amics o no.
 • Tenen facilitat per a donar-li la volta a qualsevol situació de manera que ells mai són els culpables, sempre busquen excuses per a atribuir la culpa a la resta.
 • S’envolten de persones de personalitat més feble que en lloc d’enfrontar-s’hi, es convertiran en els seus seguidors o les seves víctimes.
 • Els agrada criticar als altres, remarcant allò que no han fet bé per demostrar-los que no són dignes de confiança.
 • Acostumen a utilitzar expressions com «m’has fallat» o «ja et tinc».

COM EVITAR ELS SEUS JOCS?

El millor que podem fer per a evitar caure en les xarxes d’una persona tòxica és allunyar-nos tot el possible, depenent del vincle que tinguem amb aquesta persona. En el cas que no ens puguem apartar fàcilment perquè és un familiar o un company de classe, hem de tractar de no entrar en el seu joc, evitant contestar-li i sense deixar que ens afectin els seus comentaris. Una altra opció és intentar raonar amb ells però hem de ser conscients que és possible que no estiguin dispostos a abandonar el seu rol ni a canviar l’actitud. El millor consell que et podem donar és que ho afrontes des de la distància i no permetre que les seves actituds t’afectin.

Consells per evitar el ciberassetjament

ciberacoso

Cada vegada són més freqüents els casos de ciberassetjament o ciberbullying entre els adolescents, connectats a la xarxa contínuament. Internet és un lloc essencial per a poder comunicar-nos i també per a aprendre, ja que suposa una gran font de recerca per als treballs escolars. No obstant això, la xarxa amaga una sèrie de riscos i amenaces per als menors. Per tal de guardar la seva seguretat, és important que tant pares com els mateixos joves estiguin al corrent i siguin conscients dels perills que engloba Internet respecte a l’assetjament sexual i escolar.

És fonamental conscienciar també als menors sobre aquests riscos i ensenyar-los a prendre les precaucions necessàries per a evitar que resultin víctimes de ciberassetjament. Al mateix temps, s’hi ha d’estar pendent per a evitar la fustigació a Internet i seguir algunes normes de prevenció garantint la seguretat i la intimitat personal a la xarxa com, per exemple, el bloqueig parental d’algunes webs. A continuació, expliquem els principals consells per a evitar el ciberassetjament entre els menors que els pares podeu aplicar en la mesura del possible:

 

CONSELLS PRÀCTICS

 • Evita fer-lo sentir culpable pels seus comportaments a Internet i tracta d’empatitzar amb les seves formes de comunicar-se amb els amics.
 • Recorda-li que no ha de compartir informació de caràcter personal com contrasenyes o fotos.
 • Utilitza les seves xarxes socials preferides, els jocs als quals juga en línia, els xats on els que conversa amb els seus amics…, en definitiva, aprèn a utilitzar Internet com ho fa ell.
 • Ensenya-li que no hi ha d’acceptar missatges de desconeguts ni tampoc obrir arxius o acceptar informació de persones que no siguin de la seva total confiança.
 • Tracta de navegar per Internet amb ell perquè així senti la total confiança a l’hora d’explicar qualsevol comportament sospitós.
 • No t’oblidis de la funció de control parental per a monitorar la seva activitat, el temps i les aplicacions. – Controla també l’ús de la càmera web, depenent de la seva edat, perquè només la utilitzi sota la supervisió d’un adult.

D’altra banda, has d’estar molt atent a alguns senyals que poden indicar que el teu fill o la teva filla poden ser víctimes d’assetjament mitjançant Internet. Els freqüents canvis d’humor, respostes inadequades més enllà dels canvis hormonals, la desaparició del món on-line, l’abandonament de les relacions personals també en el món real i malalties com estrès, falta de son o pèrdua de pes poden ser els símptomes que alguna cosa no va bé.

Fuego de vida: el portal de contactos eróticos de mayor éxito

fuego de vida contactos

Cuando se piensa en un portal de contactos eróticos de habla hispana, es imposible no pensar directamente en Fuego de vida. El motivo para que ocurra esto está más que claro: en activo desde 2004 y con más de 6 millones de usuarios registrados desde entonces, Fuegodevida es la mejor referencia de sitios para encuentros adultos, y necesitas más información aquí puedes verlo todo: Fuego de Vida: Opiniones y acceso Gratis – Wikicitas

Encontrar una relación tan intensa como se desee con una persona afín es realmente fácil en este portal, pues de entre la gran cantidad de usuarios que navegan a todas horas por Fuegodevida es imposible no encontrar a una persona o varias con quien nos podamos entender muy bien.
Si Fuego de vida tiene tanto éxito como portal de contactos eróticos es porque, como el propio sitio afirma, saca «tu lado más ardiente». Las personas que desean añadir una chispa de pasión a su vida encuentran un gran aliado en www.fuegodevida.com, pues este sitio es muy seguro y discreto y permite a cada uno buscar y encontrar una relación tan ardiente como se
desee. Las aventuras y las tórridas historias de pasión son muy fáciles de encontrar en Fuegodevida y, lo mejor de todo, es que lo que ocurra queda entre los miembros implicados,
de manera privada y discreta.

Y, por si todo esto fuera poco, la gran cantidad de herramientas y servicios que se pueden encontrar en Fuegodevida hacen la experiencia todavía más completa y única. Desde
diferentes métodos de contacto con el resto de usuarios hasta secciones picantes donde pasar buenos ratos a solas o con compañía. Todo un universo de placer guardado en el portal de
contactos eróticos de habla hispana de mayor éxito.

Además, Fuegodevida también ofrece un servicio de atención al cliente realmente rápido y eficaz donde dirigirse en caso de duda o problema. Y también con la intención de facilitar el
acceso y hacer la experiencia lo más cómoda y agradable, se pueden encontrar diferentes tipos de abono, desde el gratuito hasta el más completo, para diferentes duraciones de tiempo.
Fuego de vida se adapta a todas las necesidades, de hecho incluso existe un abono de prueba de 3 días por un módico precio para que los usuarios más inseguros puedan probar una mejora en su cuenta y descubrir todas las posibilidades del sitio.

Desde luego, para aquellos que busquen aventuras y experiencias ardientes, Fuego de vida es la mejor opción. El registro breve y gratuito facilita realmente conocer el sitio y, tras poco tiempo de navegación por la página web, convencerse e incluso hacerse adicto es inevitable.

Cómo enamorar a un hombre Piscis

ligando con un chico

Es muy importante conocer la personalidad de un hombre a la hora de conquistarlo. Si vas a ponerte a cortejar o ligar con alguno, deberás saber cómo es su personalidad. A veces esto es difícil, pero podrás hacerte una idea de como es si sigues bien su horóscopo. Aunque no sea una descripción fiable del todo de cómo es, seguro que te ayudará en algunos aspectos a definirlo como persona y trazas técnicas para ligar con él. Aquí te dejamos algunas trucos para que puedas ligar con él.
En esta ocasión si quieres ligar con hombre piscis vas a tener que tener en cuenta los piscis son muy receptivos en el amor. No tienen timidez de mostrar sus sentimientos y, además son fáciles de enamorar. En muchos casos son ingenuos porque esta virtud puede convertirse en un defecto para la pareja del piscis, ya que al ser tan enamoradizos puede que estando contigo puedan empezar a sentir algo por otra persona.
A un piscis, si quieres mantenerlo a tu lado tendrás que prestarle mucha atención y saber lo que quieren o no. Son cariñosos y reclaman lo mismo por tu parte. Son indecisos y si no les mostramos nuestros sentimientos a pesar de que ellos estén enamorados quizá no nos digan de estar con ellos.
Cómo enamorar a un hombre piscis.
– Muestra que eres una persona en la que se puede confiar. No metas la pata, sobre todo al principio, ya que sino cuando llevéis un tiempo puede que desconfíe de ti por eso. No le decepciones en ningún aspecto. Cuando empecéis, muéstrate muy cariñoso o cariñosa con él.
– Les gusta mucho las chicas y los chicos creativos. La chica o el chico de sus sueños deberá ser una persona que vista de manera llamativa, que tenga personalidad, que no se deje llevar, que escuche, que tenga opinión.
– Los hombres piscis se vuelcan al 100% en su relación y aunque puedan mirar a otras personas por el hecho de gustarles, no van más allá, solo les mirarán. No desconfiéis de él porque si lo haces él empezará a hacerlo de ti.
– El romanticismo es importante. Los piscis son muy románticos y les gusta que su chico o su chica valore los detalles. No son necesarios grandes detalles de demostración sino pequeños. Es muy importante ser romántica.
– Una de las cosas con más importancia es que sepas cómo enamorarlo. Para ello, tendrás que levantar su ego. Normalmente los Piscis tienen la autoestima baja. Una de las claves en como enamorar a un hombre piscis es saber levantar su ego y suelen valorarse muy poco.
– Ten claro que deberás tener claras tus ideas porque a los hombres piscis les gusta poco discutir, también les gusta que los chicos o chicas que estén con ellos defiendan sus ideas cara a los demás y que sean dominantes con ellos.

Rompe con tu pareja sin hacerle daño

Cuando el amor se acaba nos invade una tristeza profunda en el alma. Nos sentimos culpables por no querer a nuestra pareja pero, alargar la relación es sinónimo de alargar nuestra agonía. En este sentido tenemos que ser egoístas y mirar por nuestra felicidad. Sin duda, cuando decidamos romper la relación, nuestra futura expareja va a sentirse muy mal. Pero este daño colateral es inevitable si queremos seguir adelante y dejar de perder el tiempo, seguro que hay alguien por ahí del que nos podemos enamorar. Por ello, te doy 6 consejos básicos para que tu pareja se tome la ruptura de la mejor manera.

1- Ve allanando el camino. Hazle ver que tienes ganas de hacer otras cosas, deja de hacer los planes que habitualmente hacías con tu pareja. De esta manera, cuando llegue el momento de dejarlo, no le ‘pillará’ de sopetón, sino que se habrá ‘olido’ algo.

2- Desinterésate por sus cosas. No le preguntes como está ni vayas a sus comidas familiares. En ocasiones, la falta de interés, puede revertir los papeles y que sea tu pareja la que decida cortar con la relación; así te ahorrarías el mal trago de dejar tu a la pareja.

3- Cuando tenga ganas de sexo, dile que llevas tiempo sintiendo que ya no te gusta tanto como antes.

4- Habla con él, hazle comprender que hay veces que el amor se acaba y que quizá a ti te esté pasando eso.

5- Pasado un tiempo siguiendo estos consejos si no te ha dejado tu pareja, rompe la relación. Hazlo a la cara y evita la frase previa ‘tenemos que hablar’. Simplemente queda con tu pareja y dile que, con mucho dolor, no puedes seguir con lo que consideras que ya es una mentira. Hazle partícipe de ella asegurando que si la relación siguiera él también se estaría engañando a sí mismo al saber que está en una relación en que su pareja ya no le quiere.

6- Asegúrale que nunca podrás comparar con nada y con nadie el sentimiento que un día tuviste hacia él.

7- Anímala a encontrar a alguien afín, dile que la vida no se acaba y hazle sentir bello o bella.

8- Muéstrale tu cariño y dile que acabar con la relación de pareja no significa que nunca más podáis volver a quedar o a veros.

Hay veces que es mejor dejar una relación que seguir en ella por pena hacia la otra persona o miedo a la soledad. Tú puedes valerte por ti mismo sin necesidad de tener a alguien al lado.